6.11.2013

Miten elää niin, ettei tarvitse elää kuin yksi elämä"Ennen ajattelin miten mä eläisin
Vielä sadan vuoden päästäkin
Miten mun askeleet poluille painuneet
Ois täällä vielä silloinkin

Eilen lakkasin vasta siitä murehtimasta
Kun nojasin sun kanssa sillan kaiteeseen
Päivä silmänsä sulki, autot ohitse kulki
Kai ne vielä etsii omaa onneaan"


Haloo Helsinki! - Maailma on tehty meitä varten

Kaikki meistä sen tietävät, on helppoa olla onnellinen, elää täysillä, olla tuhlaamatta elämäänsä huonoissa suhteissa, väärissä työpaikoissa, istumalla Facebookissa. Avaa mikä tahansa naistenlehti, siellä kerrotaan millaista on hyvä elämä, miten aikaansaaminen on helppoa ja miten onnellisuus on asennekysymys.

Silti käytäntö on usein toinen, itselläni ainakin. Asioita tehdään sitten kun, muuten kyllä mutta kun.  Tässä blogissa aion kirjoittaa siitä, miten itse teen juuri tästä elämästä juuri tänään vähän enemmän sellaista, jollaisen haluan sen olevan. Haluan kuolinvuoteellaani miettiä, miten en olisi muuttanut mitään.

Tietysti elämä heittää, suunnittelu on mahdotonta, on olemassa resursseja ja rajoitteita. Sitä suuremmalla syyllä uskon, että kannattaa panostaa niihin pieniin asioihin. Jos joka päivä kokee edes kerran, että hallitsee elämäänsä tai että tekee jotain merkityksellistä, on niinhin isoihin asioihin ehkä helpompi tarttua kun niiden aika on.

On olemassa isoja asioita ja pieniä asioita, on olemassa itsestääselvyyksiä ja on olemassa vapaapudotuksia. On olemassa pieniä tekoja ja isoja muutoksia.

Mitä sinä itse voisit tehdä, jotta teksit tästä päivästä vähän merkityksellisemmän omalle elämällesi?
Minä aloitin tänään tämän blogin.

Suukkoja,

Silja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti